Havervlokken zijn gestoomde en geplette haverkorrels. Havervlokken zijn heerlijk als ontbijt, voor een voedzame start van je dag.
Havervlokken zijn erg gezond. Havervlokken zijn volkoren granen, ze worden namelijk gemaakt van de hele haverkorrels. Hierdoor bevatten de havervlokken nog alle vitamines, mineralen en vezels. Havervlokken leveren je bovendien volop energie, waardoor je er weer goed tegenaan kunt.
Het verschil tussen havervlokken en havermout is dat bij havervlokken de korrel ongeknipt is. Havermout is gemaakt van geknipte haverkorrels, waardoor het een fijnere structuur heeft.
Havervlokken zijn op veel verschillende manieren te gebruiken. Je kunt er havermoutpap van maken met gekookte melk of water, maar de vlokken zijn ook heerlijk door de yoghurt of door een smoothie. De havervlokken zijn ook erg geschikt om te gebruiken in bakrecepten. Maak bijvoorbeeld eens deze heerlijke energierepen met havervlokken.
Ingrediënten: havervlokken
Land van herkomst: België, Frankrijk of Duitsland
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1574 kJ (374 kcal) | |
Vet | 6,9 g | |
- waarvan verzadigd | 1,2 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 2,2 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 2,5 g | |
Koolhydraten | 55,7 g | |
- waarvan suikers | 0,0 g | |
Voedingsvezels | 10,6 g | |
Eiwitten | 16,9 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews