Biologisch maca poeder heeft een lichtzoete, karamelachtige en iets notige smaak. Het is ideaal om toe te voegen aan smoothies, yoghurt of dranken, zoals (plantaardige) melk of water.
Maca poeder wordt verkregen uit de wortels van de maca plant (Lepidium meyenii), een knolgewas dat op grote hoogte groeit in het Andesgebergte van Peru en wordt ook wel Peruaanse ginseng genoemd. De wortels van de plant worden gewassen, gedroogd en vermalen tot een fijn poeder.
Maca poeder kan op allerlei manieren worden gebruikt. Voeg 1-3 theelepels toe aan je favoriete ontbijtje, zoals yoghurt, havermout of smoothies, voor een subtiele, lichtzoete smaak. Je kunt het ook eenvoudig mengen met (plantaardige) melk, vruchtensap of water. Daarnaast is maca poeder perfect om te gebruiken in zoete bakrecepten, zoals bananenbrood, koekjes of notenrepen.
Ingrediënten: Maca poeder (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Peru
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: koel bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1647 kJ (389 kcal) | |
Vet | 3,6 g | |
- waarvan verzadigd | < 0,01 g | |
Koolhydraten | 71,4 g | |
- waarvan suikers | 32,1 g | |
Voedingsvezels | 7,1 g | |
Eiwitten | 14,3 g | |
Zout | < 0,01 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews