Groene spliterwten zijn groene erwten waarbij na het plukken het buitenste groene velletje en de kiem verwijderd worden. Hierdoor splitsen de erwten in twee gelijke delen. Vandaar de naam “spliterwten”. Spliterwten zijn heerlijk zoet van smaak. Ze zijn veelzijdig te gebruiken en natuurlijk onmisbaar in erwtensoep.
Groene spliterwten zitten vol met eiwitten en vezels. Hierdoor passen ze goed in een gezond voedingspatroon. Bovendien zijn groene spliterwten door het hoge eiwitgehalte een ideale aanvulling voor vegetariërs en veganisten.
Groene spliterwten hebben na het koken een wat melige structuur, waardoor ze je gerechten meer dikheid geven dan groene erwten. Hierdoor zijn groene spliterwten heel geschikt voor het maken van puree, curry en (erwten)soep. Maar je kunt de erwten natuurlijk ook gewoon los eten.
Je hoeft de groene spliterwten niet te weken. De kooktijd is 40-60 minuten.
Ingrediënten: spliterwten (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Slowakije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1523 kJ / 364 kcal | |
Vet | 3,9 g | |
- waarvan verzadigd | 0,4 g | |
Koolhydraten | 61,6 g | |
- waarvan suikers | 3,1 g | |
Voedingsvezels | 22,2 g | |
Eiwitten | 23,1 g | |
Zout | 0,01 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews