Lucuma poeder wordt gemaakt van het gedroogde vruchtvlees van de lucuma vrucht. Deze fruitsoort groeit aan lucuma bomen die van oorsprong voorkomen in het Andesgeberte in Peru, Ecuador en Chili. Lucuma poeder is ideaal om te gebruiken als natuurlijke zoetstof. Het heeft een heerlijk zoete karamelachtige smaak.
Lucuma poeder is niet alleen erg lekker, het is ook een goede bron van de mineralen ijzer en zink. Deze mineralen zijn onder andere belangrijk voor je energiestofwisseling en dragen bij aan het behoud van een goede weerstand.
Lucuma poeder lost uitstekend op. Hierdoor is het erg geschikt om te gebruiken in smoothies, shakes of sappen. 1 tot 2 theelepels is al voldoende om de heerlijke zoete smaak tot zijn recht te laten komen. Je kunt lucuma poeder ook perfect gebruiken in ijs, toetjes of bakrecepten.
Ingrediënten: lucuma poeder (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Peru
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1676 kJ (400 kcal) | |
Vet | 0,0 g | |
- waarvan verzadigd | 0,0 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,0 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,0 g | |
Koolhydraten | 86,7 g | |
- waarvan suikers | 13,3 g | |
Voedingsvezels | 0,0 g | |
Eiwitten | 6,7 g | |
Zout | 0,1 g | |
IJzer | 8,0 mg | 57% |
Zink | 2,8 mg | 28% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews