Biologisch kokosmeel is erg lekker om te gebruiken in bakrecepten. Het meel geeft je baksels een heerlijke lichtzoete kokossmaak en een fijne lichte structuur. Kokosmeel is bovendien bijzonder vezelrijk en een goede bron van eiwitten. Doordat kokosmeel van nature geen gluten bevat, is het een ideale vervanger van tarwemeel voor mensen met een glutenintolerantie.
Ons biologische kokosmeel wordt gemaakt van verse kokosnoten uit Sri Lanka. Na de oogst wordt het vruchtvlees van de kokosnoten eerst gedroogd (bij een temperatuur van maximaal 60°C) en daarna koudgeperst om de olie te verwijderen. Het vetarme vruchtvlees dat overblijft wordt vervolgens fijngemalen tot kokosmeel.
Kokosmeel is een heerlijke toevoeging aan bakrecepten. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken in cakes, muffins of om pannenkoeken mee te bakken. Omdat kokosmeel veel vocht absorbeert heb je veel minder kokosmeel nodig dan je van een andere meelsoort zou gebruiken. In een recept kun je ongeveer een kwart van het gewone meel vervangen door kokosmeel. Kokosmeel kan ook gebruikt worden om soepen of sauzen mee te binden. Daarnaast is het erg lekker om toe te voegen aan smoothies of als topping over de yoghurt.
Ingrediënten: kokosmeel (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Sri Lanka
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1730 kJ (413 kcal) | |
Vet | 8,5 g | |
- waarvan verzadigd | 8,0 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | - g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | - g | |
Koolhydraten | 26,0 g | |
- waarvan suikers | 8,0 g | |
Voedingsvezels | 39,0 g | |
Eiwitten | 19,0 g | |
Zout | 0,1 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews