Biologisch cacaopoeder is perfect voor het maken allerlei bakrecepten, zoals brownies, cakes, of taarten. Of gebruik het om een heerlijke kop warme chocolademelk van te maken. Het cacaopoeder heeft een intense pure smaak.
Ons biologische cacaopoeder wordt gemaakt van cacaobonen afkomstig uit Peru en de Dominicaanse Republiek. Cacaobonen groeien in langwerpige cacaovruchten aan cacaobomen. In elke vrucht zitten zo’n 20 tot 50 cacaobonen. Na de oogst worden de cacaovruchten geopende en de bonen eruit gehaald. Vervolgens worden de cacaobonen gefermenteerd, gedroogd, geroosterd en gemalen waardoor er een cacaomassa ontstaat. Deze cacaomassa wordt vervolgens geperst, waardoor een groot deel van de cacaoboter afgescheiden wordt en er een droge koek overblijft. Deze droge koek wordt daarna gemalen tot cacaopoeder.
Cacaopoeder is ideaal om te gebruiken als ingrediënt in bakrecepten, zoals brownies, cakes of pudding. Probeer bijvoorbeeld dit super eenvoudige recept voor chocoladetruffels eens! Cacaopoeder is daarnaast erg lekker als topping over, desserts, in de yoghurt of door een smoothie. En je kunt er natuurlijk een heerlijke kop warme of koude chocolademelk van maken.
Ingrediënten: cacao naturel 10-12% (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Peru en de Dominicaanse Republiek
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1430 kJ (342 kcal) | |
Vet | 11,0 g | |
- waarvan verzadigd | 6,5 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | - g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | - g | |
Koolhydraten | 14,0 g | |
- waarvan suikers | 0,0 g | |
Voedingsvezels | 45,0 g | |
Eiwitten | 24,0 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews