“Hele pure chocolade als superfood”
Cacao nibs kopen doet u eenvoudig en snel bij De Notenkoerier. In tegenstelling tot chocolade bevatten Cacao nibs geen suiker en melk en wordt het niet verhit om het te smelten. Hierdoor behoudt het de gezonde elementen van cacao, zonder de ongezonde bestandsdelen van chocolade. Super gezond dus!
Cacao nibs kopen doet u eenvoudig en snel bij De Notenkoerier. Onze biologische cacao nibs en naturel cacao nibs zijn online te bestellen. Betalen kan via iDEAL, Mister Cash of een bankoverschrijving. Als u de cacao nibs op werkdagen voor 13:00 bestelt, worden ze de volgende dag al geleverd.
Cacao nibs zijn kleine brokjes rauwe cacao, ongeveer net zo groot als hagelslag. Cacao nibs hebben wel wat weg van chocolade, ze worden alleen niet verhit en er wordt niets aan toegevoegd. De cacao brokjes zijn dus puur natuur en de melk en suiker die in veel chocoladerepen zit, blijft achterwege.
Cacao nibs bevatten eiwitten, vetten, koolhydraten, vezels, ijzer, calcium, magnesium en verschillende vitamines. Ze bevatten daarnaast meer antioxidanten dan elk ander superfood. Al deze bestandsdelen hebben veel positieve effecten op uw gezondheid:
Antioxidanten is een verzamelnaam voor verschillende vitamines. Deze stoffen hebben een preventief effect op de vrije radicalen in het lichaam. Rauwe cacao nibs zijn een bron van anti-oxidanten.
Cacao nibs kunt u zo eten, maar ze kunnen ook prima gemixt worden met verschillende soorten noten, bessen of ander gedroogd fruit. Daarnaast zijn er gelukkig veel gerechten waar dit superfood in gebruikt kan worden. Cacao nibs zijn bijvoorbeeld heerlijk:
De Notenkoerier heeft verschillende recepten en artikelen over rauwe cacao, u leest erover bij onze blogs en recepten.
Cacao wordt al eeuwenlang gebruikt in onze voeding. Oorspronkelijk komt cacao uit Midden-Amerika en het noordelijke deel van Zuid-Amerika. De Azteken dronken al een drank gemaakt van cacao, deze drank werd op smaak gebracht met vanille, chilipeper en piment. Cacaobonen dienden in de tijd van de Azteken ook als betaalmiddel. De Spanjaard Fernando Cortez bracht als eerste een grote hoeveelheid cacaobonen naar Europa, dit was in 1528.
Nederland heeft altijd een grote rol gespeeld in de cacaohandel. De Nederlanders hebben bomen aangeplant in Suriname en een Nederlander ontdekte in 1828 hoe het vet uit de bonen verwijderd kan worden. Door dit proces wordt cacaopoeder en cacaoboter geproduceerd. Dit is de basis voor de huidige chocolade.
Inmiddels zijn de cacaoplantages in Suriname niet meer in gebruik om op grote schaal bonen te produceren. Cacaobonen worden nu vooral geteeld in West-Afrika, Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika. De verwerking van de bonen gebeurt vooral in de landen waar het geconsumeerd wordt. In Nederland zijn we groot fan van cacao, wereldwijd is ons land dan ook de grootste verwerker van cacao.
In Nederland consumeren we al ruim 200 jaar cacao op grote schaal. Het gaat dan altijd wel om cacao dat verwerkt wordt in producten, met alle toevoegingen die daarbij komen. Het is pas een aantal jaar bekend dat cacao een heus superfood is. Eerst werd het alleen verkocht in poedervorm omdat dit makkelijk verwerkt kan worden in gerechten en dranken. Inmiddels worden cacao nibs ook steeds populairder, naast verwerking in gerechten is het ook mogelijk deze brokjes te eten als tussendoortje.
U kunt uw cacao nibs eenvoudig kopen bij De Notenkoerier. Wij hebben zowel de biologische als de naturel variant in ons assortiment. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons via onderstaand contactformulier of telefonisch via 0320 415 479