Quinoa vlokken worden gemaakt door quinoa zaden plat te walsen. Door de fijne structuur zijn quinoa vlokken uitermate geschikt om pap van te maken. Quinoa vlokken zijn van nature glutenvrij, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met een glutenintolerantie (coeliakie).
Quinoa bevat veel gezonde eigenschappen. Het is rijk aan vezels en zit boordevol vitamines en mineralen. Quinoa vlokken leveren je veel verschillende B-vitamines, welke de energiestofwisseling ondersteunen Daarnaast bevat het de antioxidanten vitamine E, koper, selenium en zink. Quinoa vlokken zijn bovendien een goed bron van plantaardige eiwitten.
Quinoa vlokken zijn perfect te gebruiken als ontbijt. Je kunt de vlokken koken tot pap of mengen door yoghurt of kwark. Quinoa vlokken zijn ook een geschikt (glutenvrij) alternatief voor paneermeel.
Tip: Probeer ook eens dit heerlijke recept voor quinoa pap met appel en kaneel.
Ingrediënten: quinoa vlokken (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Peru
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1539 kJ (368 kcal) | |
Vet | 6,1 g | |
- waarvan verzadigd | 0,7 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 1,6 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 3,3 g | |
Koolhydraten | 57,2 g | |
- waarvan suikers | 4,9 g | |
Voedingsvezels | 7,0 g | |
Eiwitten | 14,1 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,36 mg | 33% |
Vitamine B2 / Riboflavine | 0,32 mg | 23% |
Vitamine B6 / Pyridoxine | 0,49 mg | 35% |
Vitamine B11 / Folaat | 184 µg | 92% |
Vitamine E | 2,4 mg | 20% |
Fosfor | 457 mg | 65% |
IJzer | 4,6 mg | 33% |
Kalium | 563 mg | 28% |
Koper | 0,59 mg | 59% |
Magnesium | 197 mg | 53% |
Seleen | 8,5 µg | 15% |
Zink | 3,1 mg | 31% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews