Naast de witte, meest bekende quinoa, hebben wij ook de biologische rode variant in ons assortiment. Rode Quinoa heeft een iets sterkere nootachtige smaak en is wat knapperiger dan de witte quinoa. De dieprode quinoa korrels zijn perfect om de mooiste gerechten mee te maken.
Rode quinoa is ontzettend voedzaam. Het is een gezonde bron van koolhydraten en energie en zit boordevol vitamines en mineralen. Quinoa bevat verschillende B-vitamines, welke belangrijk zijn voor je energiestofwisseling, maar ook vitamine E en mineralen zoals fosfor, ijzer, magnesium en zink. De zaden zijn bovendien rijk aan vezels en een goede bron van plantaardige eiwitten.
Omdat rode quinoa geen graan is, bevat het geen gluten. Hierdoor is het ideaal voor mensen met een intolerantie voor gluten.
Biologische rode quinoa kun je vrijwel overal mee combineren. Het is heerlijk om te gebruiken als basis van een maaltijd, door een salade en als ontbijt. Probeer bijvoorbeeld dit heerlijke recept voor zoete quinoa met noten en bessen eens!
Wil je de perfecte quinoa koken? Lees dan hier onze blog.
Ingrediënten: quinoa (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Peru
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1539 kJ (368 kcal) | |
Vet | 6,1 g | |
- waarvan verzadigd | 0,7 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 1,6 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 3,3 g | |
Koolhydraten | 57,2 g | |
- waarvan suikers | 4,9 g | |
Voedingsvezels | 7,0 g | |
Eiwitten | 14,1 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,36 mg | 33% |
Vitamine B2 / Riboflavine | 0,32 mg | 23% |
Vitamine B6 / Pyridoxine | 0,49 mg | 35% |
Vitamine B11 / Folaat | 184 µg | 92% |
Vitamine E | 2,4 mg | 20% |
Fosfor | 457 mg | 65% |
IJzer | 4,6 mg | 33% |
Kalium | 563 mg | 28% |
Koper | 0,59 mg | 59% |
Magnesium | 197 mg | 53% |
Seleen | 8,5 µg | 15% |
Zink | 3,1 mg | 31% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews