Onze rauwe, ongebrande pinda’s zijn ideaal om te gebruikten in gerechten of om je eigen pindakaas mee te maken. De pinda’s zijn enkel kort geblancheerd, zodat het vliesje loslaat.
Pinda’s bevatten ontzettend veel gezonde voedingsstoffen. Ze zitten bomvol gezonde onverzadigde vetzuren, welke bijdragen aan het behoud van een verantwoord cholesterol. Daarnaast leveren pinda’s veel verschillende vitamines en mineralen, zoals vitamine E, magnesium, zink en fosfor. Pinda’s zijn bovendien een goede bron van plantaardige eiwitten en rijk aan vezels.
Naturel pinda’s zijn perfect om te gebruiken in maaltijden of om zelf pindakaas of satésaus van te maken. Je kunt de rauwe pinda’s ook zelf roosteren in de oven of in een koekenpan. Door het roosteren krijgen de pinda’s meer smaak en worden ze lekker knapperig. Heerlijk om toe te voegen aan een salade of om los te eten als gezond tussendoortje. Je kunt uiteraard ook voor onze gebrande pinda’s kiezen.
Ingrediënten: pinda's
Land van herkomst: China
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2596 kJ (627 kcal) | |
Vet | 51,7 g | |
- waarvan verzadigd | 7,5 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 32,1 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 9,4 g | |
Koolhydraten | 11,8 g | |
- waarvan suikers | 4,8 g | |
Voedingsvezels | 6,8 g | |
Eiwitten | 25,2 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B3 / Niacine | 17,6 mg | 110% |
Vitamine B11 / Folaat | 56,6 µg | 28% |
Vitamine E | 6,4 mg | 53% |
Fosfor | 456 mg | 65% |
Kalium | 757 mg | 38% |
Koper | 0,61 mg | 61% |
Magnesium | 216 mg | 58% |
Seleen | 16 µg | 29% |
Zink | 3,3 mg | 33% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews