Deze pecannoten zijn vers gebrand en daardoor knapperiger en krokanter dan onze ongebrande pecannoten. Pecannoten hebben van zichzelf een heerlijke lichtzoete smaak, waarmee ze zich onderscheiden van andere noten. Door het branden komt de smaak nog meer tot zijn recht.
Pecannoten zitten barstensvol gezonde voedingsstoffen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, waaronder vitamine E, magnesium en zink. Bovendien is de pecannoot, na de walnoot, de notensoort met het hoogste gehalte aan het omega 3-vetzuur alfa-linoleenzuur (ALA). Bij een minimale inname van 2 gram per dag helpt dit vetzuur om je cholesterolniveau gezond te houden.
Onze vers gebrande pecannoten zijn een echte alleskunner. Je kunt ze eigenlijk overal wel bij gebruiken. Door de lichtzoete smaak zijn ze een perfecte toevoeging aan bakrecepten en desserts. Probeer bijvoorbeeld dit heerlijke recept voor pecan dadelkoekjes eens! Maar ook door de yoghurt of in hartige gerechten, zoals salades of stamppotten zijn gebrande pecannoten ontzettend lekker.
Ingrediënten: pecannoten, arachideolie en zout
Land van herkomst: USA
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Houdbaarheid: 3 maanden
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2971 kJ (721 kcal) | |
Vet | 72,0 g | |
- waarvan verzadigd | 6,2 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 40,7 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 21,5 g | |
Koolhydraten | 4,4 g | |
- waarvan suikers | 4,0 g | |
Voedingsvezels | 9,6 g | |
Eiwitten | 9,2 g | |
Zout | 1,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,66 mg | 60% |
Vitamine B6 / Pyridoxine | 0,21 mg | 15% |
Vitamine E | 4,0 mg | 33% |
Fosfor | 277 mg | 39% |
IJzer | 2,5 mg | 18% |
Kalium | 410 mg | 21% |
Koper | 1,2 mg | 120% |
Magnesium | 121 mg | 32% |
Zink | 4,5 mg | 45% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews