De hazelnoten zijn kort geblancheerd, zodat het bruine vliesje loslaat. De witte hazelnoten zijn vervolgens gebrand in hete arachideolie. Het branden zorgt ervoor dat de hazelnoten nog meer smaak krijgen en extra knapperig worden.
Hazelnoten zitten boordevol gezonde onverzadigde vetten, vitamines en mineralen. Dankzij het hoge gehalte aan vitamine B11, vitamine B6, ijzer, koper en zink dragen hazelnoten bij aan het behoud van een goede weerstand. Calcium, fosfor en magnesium uit de noten helpen je botten sterk te houden. Hazelnoten zijn ook erg rijk aan vezels.
Gebrande hazelnoten kun je op veel verschillende manieren eten. Ze zijn heerlijk om los van te snacken, maar ook een erg lekkere toevoeging aan hartige gerechten, zoals stampotten, risotto ’s en salades. Hazelnoten vormen bovendien een perfecte combinatie met chocolade. De nootjes zijn dan ook reuze lekker om te verwerken in baksels met chocolade, zoals een chocoladetaart. Of gebruik de hazelnoten als garnering over chocolade ijs!
Ingrediënten: hazelnoten en arachideolie
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Houdbaarheid: 3 maanden
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2763 kJ (670 kcal) | |
Vet | 63,0 g | |
- waarvan verzadigd | 4,6 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 47,1 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 8,2 g | |
Koolhydraten | 4,8 g | |
- waarvan suikers | 4,3 g | |
Voedingsvezels | 9,0 g | |
Eiwitten | 16,4 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,38 mg | 35% |
Vitamine B6 / Pyridoxine | 0,34 mg | 24% |
Vitamine B11 / Folaat | 121 µg | 61% |
Vitamine E | 15,2 mg | 127% |
Vitamine K | 14,2 µg | 19% |
Calcium | 160 mg | 20% |
Fosfor | 320 mg | 46% |
IJzer | 3,6 mg | 26% |
Kalium | 720 mg | 36% |
Koper | 1,5 mg | 150% |
Magnesium | 160 mg | 43% |
Zink | 2,3 mg | 23% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews