Ons biologische amandelschaafsel is perfect om te gebruiken als garnering over hartige gerechten, bakrecepten of desserts. De knapperig dunne plakjes amandel geven al je gerechten een heerlijke lichtzoete amandelsmaak.
Mooi meegenomen: amandelschaafsel is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens ontzettend gezond. Amandelen zitten bomvol met gezonde voedingsstoffen, zoals gezonde onverzadigde vetten, vitamines, mineralen en vezels. Zo bevatten ze buitengewoon veel van de antioxidant vitamine E. Daarnaast zijn ze erg rijk aan de mineralen fosfor en magnesium, welke helpen je botten en tanden sterk te houden. Amandelen zijn bovendien een goede bron van plantaardige eiwitten.
Biologisch amandelschaafsel is heerlijk om te gebruiken als garnering over allerhande gerechten. Je kunt het gebruiken over desserts of zoete baksels, zoals koekjes of ijs. Maar ook over hartige gerechten zoals quiches en salades is amandelschaafsel erg lekker. Hiervoor kun je de schaafsels ook nog even kort roosteren in een droge koekenpan. Amandelschaafsel is bovendien erg lekker als topping over de yoghurt of havermout in de ochtend.
Ingrediënten: amandelen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Spanje
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2609 kJ (631 kcal) | |
Vet | 55,8 g | |
- waarvan verzadigd | 3,7 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 34,8 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 14,5 g | |
Koolhydraten | 7,1 g | |
- waarvan suikers | 3,8 g | |
Voedingsvezels | 7,0 g | |
Eiwitten | 21,7 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B2 / Riboflavine | 0,70 mg | 50% |
Vitamine B3 / Niacine | 4,3 mg | 27% |
Vitamine E | 21,8 mg | 182% |
Calcium | 283 mg | 35% |
Fosfor | 625 mg | 89% |
IJzer | 3,3 mg | 24% |
Kalium | 882 mg | 44% |
Koper | 0,65 mg | 65% |
Magnesium | 305 mg | 81% |
Zink | 3,1 mg | 31% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews