Biologische havervlokken zijn heerlijk om te eten als ontbijt. Je kunt de vlokken bijvoorbeeld koken tot pap of toevoegen aan een schaaltje yoghurt of een smoothie.
Havervlokken zijn gestoomde en geplette havervlokken. Havervlokken verschillen van havermout door de grootte van de vlok. Bij havermout worden de haverkorrels voordat ze geplet worden door midden geknipt. Havervlokken worden gemaakt van de volledige haverkorrels. De biologische havervlokken zijn volledig volkoren en leveren je dan ook volop vezels.
Van havervlokken kun je eenvoudig pap maken door het te verwarmen met water of melk. Dit kan zowel in een pannetje als in de magnetron. Ook door de yoghurt of in een smoothie zijn de vlokken erg lekker. Of gebruik de havervlokken in bakrecepten, zoals broden, koekjes of pannenkoeken.
Ingrediënten: havervlokken (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Finland
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1530 kJ (365 kcal) | |
Vet | 6,9 g | |
- waarvan verzadigd | 1,2 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | - g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | - g | |
Koolhydraten | 56,0 g | |
- waarvan suikers | 1,3 g | |
Voedingsvezels | 11,0 g | |
Eiwitten | 14,0 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews