Onze biologische nootmuskaat heeft een heerlijke warme aromatische smaak. Nootmuskaat is de gemalen gedoogde pit van de vrucht van de muskaatboom (Myristica fragrans). Het specerij is een traditionele smaakmaker in veel verschillende gerechten. Je kunt nootmuskaat uitstekend combineren met vlees en groenten en het is een belangrijk ingrediënt voor het maken van speculaas.
De muskaatboom groeide oorspronkelijk alleen op de Molukken in Indonesië. Nootmuskaat is dan ook een belangrijke smaakmaker in veel traditionele Indonesische gerechten. Tegenwoordig wordt nootmuskaat ook in andere tropische landen, zoals India, Granada en Sri Lanka verbouwd. Sinds de 16e eeuw wordt nootmuskaat ook in de Europese keuken gebruikt.
Nootmuskaat is een veelzijdig specerij. Je kunt de aromatische smaakmaker gebruiken is zowel hartige als zoete gerechten. Biologische nootmuskaat is heerlijk bij groenten, zoals bloemkool, spruitjes en sperziebonen of door de aardappelpuree. Ook is nootmuskaat erg lekker om toe te voegen aan lasagne of bolognesesaus. Nootmuskaat is bovendien een onmisbaar ingrediënt in speculaas en ontbijtkoek.
Ingrediënten: nootmuskaat (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Sri Lanka
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2231 kJ (536 kcal) | |
Vet | 36,0 g | |
- waarvan verzadigd | 30,0 g | |
Koolhydraten | 45,0 g | |
- waarvan suikers | 0,0 g | |
Voedingsvezels | 4,0 g | |
Eiwitten | 6,0 g | |
Zout | 0,04 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews