Onze biologische witte peperkorrels kun je zelf vlak voor gebruik fijnmalen, zodat alle smaken uit de korrels optimaal vrijkomen. Witte peper geeft je gerechten een pittige en tegelijkertijd aromatische aardse en lichtzoete smaak.
Witte peper en zwarte peper worden allebei verkregen van de bessen van de peperplant, Piper nigrum. Het verschil is echter dat voor zwarte peper onrijpe bessen worden gebruikt en voor witte peper juist rijpe bessen. Om witte peper te maken worden de rijpe bessen meerdere dagen geweekt in stromend water, waardoor de bessen gaan gisten en het schilletje loslaat. Wat overblijft is de witte peperkorrel. Deze korrel wordt vervolgens gedroogd. De smaak van witte peper is nog wat pittiger en rijker dan die van zwarte peper.
Biologische witte peper korrels zijn perfect om je gerechten extra pit te geven. Door de lichte kleur is witte peper handig om te gebruiken in combinatie met witte en beige ingrediënten, zoals witvis, bloemkool, witlof en soepen en sauzen op basis van melk of room. Witte peper past ook goed bij zoete gerechten, omdat het een ietwat zoete nasmaak heeft
Ingrediënten: peper wit (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Sri Lanka
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1238 kJ / 296 kcal | |
Vet | 2,1 g | |
- waarvan verzadigd | 0,6 g | |
Koolhydraten | 69,0 g | |
- waarvan suikers | 0,0 g | |
Voedingsvezels | 26,0 g | |
Eiwitten | 10,0 g | |
Zout | 0,004 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews