Onze biologische oregano kun je in vrijwel al je gerechten gebruiken. Het kruid heeft een unieke licht zoete kruidige smaak die zich makkelijk laat combineren. Je vindt oregano vaak terug op pizza’s en in tomatensauzen, maar ook in gerechten met vis, kip of kaas is oregano een heerlijke toevoeging.
Het kruid oregano is afkomstig van de wilde marjolein (Origanum vulgare). De donkergroene ovale blaadjes van deze plant worden zowel vers als gedroogd gebruikt in de keuken. Het kruid groeit van oorsprong in Mediterrane gebieden met een gematigd tot subtropisch klimaat.
Oregano is niet voor niets een van de meest gebruikte kruiden in de keuken. Je kunt het veelzijdige kruid aan vrijwel elk gerecht toevoegen. De smaak combineert bijzonder goed met gerechten met tomaat en kaas, vandaar dat het ook een veelgebruikt ingrediënt is in tomatensauzen en op pizza’s. Maar ook in stoofschotels en salades of over gegrilde groenten, kip of vis is gedroogde oregano een heerlijke smaakmaker.
Ingrediënten: Oregano (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Egypte
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1109 kJ / 265 kcal | |
Vet | 4,3 g | |
- waarvan verzadigd | 1,6 g | |
Koolhydraten | 26,0 g | |
- waarvan suikers | 4,1 g | |
Voedingsvezels | 43,0 g | |
Eiwitten | 9,0 g | |
Zout | 0,06 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews