Biologische Ceylon kaneel heeft een aromatische zoete kaneel smaak. Ceylon kaneel is een bijzondere kaneelsoort. In tegenstelling tot de standaard (cassia) kaneel die je doorgaans in de supermarkt vindt, heeft Ceylon kaneel een rijkere smaak en is deze minder bitter. Ceylon kaneel is een heerlijke smaakmaker in zowel zoete als hartige gerechten.
Ceylon kaneel wordt gemaakt van de dunne binnenbast van de Cinnamomum zeylanicum. Deze struikachtige boom groeit in tropische klimaten. De bast wordt gedroogd, waarna het zichzelf oprolt. Dit resulteert in de typische kaneelstokjes. Het poeder wordt verkregen door deze kaneelstokjes heel fijn te malen. Oorspronkelijk komt Ceylon kaneel uit Sri Lanka, wat vroeger de naam Ceylon had. Tegenwoordig komt de beste kaneel nog steeds uit Sri Lanka. Vandaar dat onze biologische Ceylon kaneel ook hier vandaan komt.
Ceylon kaneel is een ontzettend veelzijdig specerij. Je kunt het zowel in zoete als hartige gerechten gebruiken. Kaneel is natuurlijk onmisbaar in bekende lekkernijen zoals speculaas, appeltaart en ontbijtkoek. Maar kaneel past ook uitstekend bij hartige gerechten zoals rode kool, stoofschotels en curries. Bovendien is kaneel een heerlijke toevoeging aan je havermoutpap, yoghurt of rijstepap.
Ingrediënten: kaneel Ceylon (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Sri Lanka
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1005 kJ / 243 kcal | |
Vet | 1,0 g | |
- waarvan verzadigd | 0,3 g | |
Koolhydraten | 28,0 g | |
- waarvan suikers | 2,0 g | |
Voedingsvezels | 53,0 g | |
Eiwitten | 4,0 g | |
Zout | 0,025 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews