Fenegriekzaad is een veelgebruikte smaakmaker in de Indiase keuken. Het kruid heeft een unieke licht bittere kerrie-achtige smaak die ook een beetje aan walnoot doet denken. Fenegriekzaad is een heerlijke toevoeging aan curries, roerbakgerechten, soepen of salades.
Fenegriek (Trigonella foenum-graecum) is een eenjarige plant uit de vlinderbloemenfamilie, waartoe ook de peulvruchten behoren. Zowel de zaden als de bladeren van de plant worden gebruikt in de keuken. Fenegriek wordt ook wel ‘Grieks hooi’ genoemd, omdat de oude Grieken het kruid door het hooi voor hun paarden zouden hebben gemengd vroeger.
Biologisch fenegriekzaad geeft je gerechten een warme kruidige smaak. De zaadjes worden veel gebruikt in de Indiase en Pakistaanse en Noord-Afrikaanse keuken en zijn heerlijk in curries, groentegerechten, soepen en chutneys. Maar ook voor het op smaak brengen van vlees en vis is fenegriekzaad ideaal. Door de nootachtige smaak worden fenegriekzaadjes ook wel verwerkt in kaas.
Ingrediënten: Fenegriek (van biologische landbouw)
Land van herkomst: India
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1352 kJ / 323 kcal | |
Vet | 6,4 g | |
- waarvan verzadigd | 1,5 g | |
Koolhydraten | 58,4 g | |
- waarvan suikers | < 0,1g | |
Voedingsvezels | 24,6 g | |
Eiwitten | 23,0 g | |
Zout | 0,1 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews