Kokosbloesemsuiker, ook wel kokossuiker of kokospalmsuiker genoemd, is een natuurlijk zoetmiddel afkomstig van de kokospalm. Kokosbloesemsuiker heeft een heerlijke lichtzoete karamelsmaak en kan gebruikt worden als vervanger van geraffineerde suiker.
Kokosbloesemsuiker wordt verkregen uit de zoete nectar van de bloesem van de kokospalm. De nectar wordt afgetapt en verwarmd waardoor er een stroperige substantie ontstaat. Dit wordt vervolgens in mallen gegoten, waarin het afkoelt tot grote brokken. Deze brokken worden fijngemalen in een molen, waardoor kokosbloesemsuiker ontstaat.
Kokosbloesemsuiker kan 1 op 1 gebruikt worden als vervanger van normale suiker. Het is erg geschikt om te gebruiken in bakrecepten, maar ook door de yoghurt of in hartige gerechten is het erg lekker. Je kunt de kokosbloesemsuiker ook gebruiken in de koffie of thee.
Ingrediënten: kokosbloesemsuiker (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Spanje
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Verpakt: in een emmertje (500 gram) of emmer (2500 gram).
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1636 kJ (391 kcal) | |
Vet | 1,0 g | |
- waarvan verzadigd | 0,6 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,0 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,0 g | |
Koolhydraten | 94,6 g | |
- waarvan suikers | 73,3 g | |
Voedingsvezels | 4,1 g | |
Eiwitten | 0,8 g | |
Zout | 0,6 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews