Volkoren langgraan- of langkorrelrijst heeft een milde nootachtige smaak. Deze volkoren variant heeft meer bite dan witte langgraanrijst. Langkorrel rijst kookt droog en luchtig.
Volkoren langgraanrijst is een goede bron van vezels. De volkoren rijstkorrels worden namelijk niet gepolijst, zoals bij witte langgraanrijst wel het geval is. Hierdoor blijft de vezelrijke zemel die om de korrel zit behouden.
Volkoren langgraanrijst kan gebruikt worden voor veel verschillende gerechten. Het is bijvoorbeeld heel geschikt voor nasi, rijstsalades of curry’s. Daarnaast is volkoren langgraanrijst ideaal om te serveren als bijgerecht naast een maaltijd.
Kooktijd: ca 15 minuten
Ingrediënten: lange rijst bruin (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Pakistan
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1474 kJ / 347 kcal | |
Vet | 0,6 g | |
- waarvan verzadigd | 0,2 g | |
Koolhydraten | 78,8 g | |
- waarvan suikers | 0,2 g | |
Voedingsvezels | 1,0 g | |
Eiwitten | 6,7 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews