Langkorrelrijst of langgraanrijst is rijst waarvan de korrels dun en lang zijn. Deze rijst kookt luchtig en droog, waardoor hij ideaal is om te gebruiken bij gerechten als nasi of curry. Langgraanrijst heeft een licht nootachtige smaak.
Rijst is niet zomaar rijst. Er zijn veel verschillende soorten met verschillende aroma’s en eigenschappen. Grofweg kun je rijst indelen in rijst met een lange korrel (langgraanrijst) en rijst met een korte korrel (rondkorrelrijst). Langkorrelrijstsoorten zijn bijvoorbeeld basmati- of jasmijnrijst en bekende rondkorrelsoorten zijn sushi- en risottorijst. Langkorrelsoorten hebben na het koken een droge, fluffy textuur, terwijl rondkorrelsoorten juist zacht en plakkerig worden.
Langgraanrijst kun je bijvoorbeeld gebruiken voor curry’s, Indiase dahl of nasi. Door de luchtige textuur kun je er ook heerlijke rijstsalades of pilav mee maken.
Kooktijd: ca 10 minuten
Ingrediënten: lange rijst (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Pakistan
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1385 kJ / 337 kcal | |
Vet | 1,7 g | |
- waarvan verzadigd | 0,1 g | |
Koolhydraten | 76,0 g | |
- waarvan suikers | 0,1 g | |
Voedingsvezels | 0,4 g | |
Eiwitten | 8,0 g | |
Zout | 0,01 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews