Onze biologische gedroogde incabessen, ookwel bekend als goudbes of ananaskers, hebben een heerlijke citrusachtige frisse smaak en fijne zacht textuur. Erg lekker door de yoghurt of gewoon voor tussendoor. Incabessen zijn bovendien rijk aan vezels.
Incabessen vinden hun oorsprong in Zuid-Amerika. Hier worden de bessen al duizenden jaren als voedselbron gebruikt. Onze biologische incabessen zijn afkomstig uit Peru. De bessen groeien aan kruidachtige planten van ongeveer 2 meter hoog. De plant heeft bijzondere gele bloemen, waaruit na de bloei de geel-oranje bessen gevormd worden. Wanneer de bessen rijp zijn worden ze geoogst, schoongemaakt en gedroogd.
Biologische incabessen zijn heerlijk om te gebruiken door de yoghurt, kwark of havermout. Je kunt ze daarnaast verwerken in smoothies of gebruiken als topping over een salade voor een lekkere frisse twist. Of gebruik ze in bakrecepten, zoals bananenbrood of deze heerlijke crackers. De zoetzure besjes zijn ook perfect om als snack te eten.
Ingrediënten: incabessen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Peru
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1395 kJ (325 kcal) | |
Vet | 0,4 g | |
- waarvan verzadigd | 0,2 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | - g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | - g | |
Koolhydraten | 60,0 g | |
- waarvan suikers | 25,0 g | |
Voedingsvezels | 14,4 g | |
Eiwitten | 6,8 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews