Ons biologisch havermeel is ideaal om broden, cakes of koekjes mee te bakken. Je kunt het gebruiken als alternatief voor tarwemeel. Havermeel is ook geschikt om te gebruiken als bindmiddel.
Havermeel wordt gemaakt door haverkorrels te vermalen tot meel. Doordat de gehele korrel wordt gebruikt wordt, blijven alle gezonde voedingsstoffen uit haver zo optimaal mogelijk behouden. Ons havermeel is 100% volkoren.
Tip: Je kunt havermeel ook heel gemakkelijk zelf maken. Hiervoor stop je havervlokken of havermout in een keukenmachine of blender en dit maal je vervolgens op de hoogste stand tot meel. Simpel toch?
Havermeel is perfect voor het maken van de lekkerste baksels. Je kunt het verwerken in broden, koeken of cakes, maar ook heerlijke pannenkoeken mee bakken. Of gebruik eens havermeel voor de bodem van een zelfgemaakte pizza! Havermeel is daarnaast erg lekker om toe te voegen aan een smoothie, hierdoor krijgt je smoothie een wat dikkere textuur.
Ingrediënten: havermeel (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Finland
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Verpakt: in een emmertje (500 gram) of emmer (2500 gram)
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1585 kJ (380 kcal) | |
Vet | 6,3 g | |
- waarvan verzadigd | 1,2 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 2,2 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 2,5 g | |
Koolhydraten | 66,0 g | |
- waarvan suikers | - g | |
Voedingsvezels | 2,4 g | |
Eiwitten | 11,0 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews