Heerlijk zoete gedroogde vijgen in handige kleine stukjes. Ideaal om te mengen door de yoghurt of havermout bij het ontbijt of om te verwerken in een lekkere salade. De vijgen stukjes zijn heerlijk zacht en vol van smaak.
Onze vijgen stukjes zijn afkomstig uit Turkije. Hier worden ze na de oogst zorgvuldig gedroogd en in kleien stukjes gehakt. Daarna wordt er enkel een beetje rijstmeel omheen gedaan om kleven te voorkomen. Vijgen zitten van nature vol met vezels. Daarnaast zijn de zoete vruchtjes een uitstekende bron van vitamine K en bevatten ze veel verschillende mineralen, zoals calcium, magnesium en kalium.
Vijgen stukjes zijn enorm veelzijdig. Je kunt ze bijvoorbeeld toevoegen aan je yoghurt, kwark of havermout in de ochtend voor een heerlijke zoete twist. Maar ook in hartige gerechten, zoals salades, curries en stampotten, zijn vijgen stukjes een erg lekkere toevoeging. Daarnaast zijn vijgen stukjes ideaal om te verwerken in zelfgebakken brood of gebak óf om er gewoon lekker zo uit het handje van te smullen!
Ingrediënten: vijgen (97%), rijstmeel
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1088 kJ / 260 kcal | |
Vet | 0,9 g | |
- waarvan verzadigd | 0,1 g | |
Koolhydraten | 54,1 g | |
- waarvan suikers | 47,9 g | |
Voedingsvezels | 9,8 g | |
Eiwitten | 3,3 g | |
Zout | 0,03 g | |
Vitamine K | 15,6 µg | 21% |
Calcium | 162 mg | 20% |
Kalium | 680 mg | 34% |
Koper | 0,29 mg | 29% |
Magnesium | 68 mg | 18% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews