Onze gedroogde Turkse vijgen zijn heerlijk vers en hebben een fijne zachte textuur. Door de lekkere zoete smaak zijn de vijgen ideaal om te gebruiken als tussendoortje. Wanneer je gedroogde vijgen een aantal weken laat liggen, kunnen ze versuikeren. Er ontstaat dan een wit laagje op de vijgen, maar ze kunnen nog prima gegeten worden.
Gedroogde vijgen bevatten ontzettend veel vezels. Met het eten van één vijg (20 gram) heb je al 2 gram vezels te pakken. Het advies is om dagelijks zo’n 30 tot 40 gram vezels te eten. Gedroogde vijgen kunnen hier dus een mooie bijdrage aan leveren.
Naast vezels leveren vijgen je ook verschillende mineralen, waaronder calcium en kalium. Calcium draagt bij aan het behoud van sterke botten en kalium is onder andere goed voor de bloeddruk.
Een gedroogde vijg is perfect om te eten als smaakvol en verantwoord tussendoortje. Ook door de yoghurt of kwark zijn ze heerlijk. Of verwerk de vijgen door een salade, voor een fijne zoete touch. Gedroogde vijgen zijn ook ideaal om te gebruiken in bakrecepten. Probeer bijvoorbeeld dit heerlijke recept voor appeltaart met gedroogde vijgen eens!
Ingrediënten: vijgen
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1095 kJ (259 kcal) | |
Vet | 0,9 g | |
- waarvan verzadigd | 0,1 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,2 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,0 g | |
Koolhydraten | 54,1 g | |
- waarvan suikers | 47,9 g | |
Voedingsvezels | 9,8 g | |
Eiwitten | 3,3 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine K | 15,6 µg | 21% |
Calcium | 162 mg | 20% |
Kalium | 680 mg | 34% |
Koper | 0,29 mg | 29% |
Magnesium | 68 mg | 18% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews