Goji bessen zijn de kleine oranje-rode besjes van de boksdoorn, een struik die oorspronkelijk afkomstig is uit China. Goji bessen hebben een lichtzoete, friszure smaak, welke doet denken aan een combinatie tussen een kers en een cranberry. Goji bessen worden veel gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.
Goji bessen zitten vol gezonde voedingsstoffen. De besjes zijn rijk aan vitamine C, een belangrijke vitamine voor veel verschillende processen in je lichaam. Zo helpt vitamine C je lichaam als antioxidant beschermen tegen oxidatieve schade en draag het bij aan een goede weerstand.
Daarnaast bevatten goji bessen veel ijzer en calcium. IJzer draagt bij een normaal zuurstoftransport in je lichaam en calcium helpt je botten sterk te houden. Goji bessen zijn bovendien rijk aan vezels.
Goji bessen kun je zo uit de hand eten, maar ze zijn ook heerlijk door de yoghurt, havermout, smoothies of in salades. Goji bessen zijn bovendien erg lekker in hartige gerechten, bijvoorbeeld als vervanger van rozijnen.
Ingrediënten: gojibessen
Land van herkomst: China
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1450 kJ (343 kcal) | |
Vet | 0,4 g | |
- waarvan verzadigd | 0,0 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,0 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,0 g | |
Koolhydraten | 64,1 g | |
- waarvan suikers | 45,6 g | |
Voedingsvezels | 13,0 g | |
Eiwitten | 14,3 g | |
Zout | 0,7 g | |
Vitamine C | 48 mg | 60% |
Calcium | 190 mg | 24% |
IJzer | 6,8 mg | 49% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews