Onze biologische chiazaden zijn afkomstig uit Peru. Het Zuid-Amerikaanse tropische klimaat is optimaal voor de chia, de plant waaraan de kleine ovale zaadjes groeien. Chiazaden hebben een vrij neutrale, licht nootachtig smaak. Ze zijn erg lekker om toe te voegen aan een salade, schaaltje yoghurt of smoothie.
Chiazaden zitten vol met gezonde omega 3-vetzuren, welke helpen je cholesterol gezond te houden. De zaden zijn daarnaast een goede bron van plantaardige eiwitten en bevatten veel verschillende vitamines en mineralen, zoals B-vitamines, ijzer, magnesium en zink. Chiazaden zitten ook nog eens bomvol vezels!
Chiazaden kunnen op allerlei manieren gebruikt worden. De bekendste manier is om er chiapudding van te maken. Wanneer je de zaadjes een nachtje laat weken in water of (plantaardige) melk ontstaat er een puddingachtige structuur. Chiapudding is erg lekker in combinatie met vers fruit. Hier vind je een recept voor een heerlijke chiapudding met cacaopoeder. Je kunt de chiazaden daarnaast gebruiken in smoothies, door salades of als topping over de yoghurt of kwark.
Ingrediënten: chiazaad (van biologische landbouw)
Land van herkomst: peru
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1825 kJ (443 kcal) | |
Vet | 30,7 g | |
- waarvan verzadigd | 3,3 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 2,3 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 23,7 g | |
Koolhydraten | 7,7 g | |
- waarvan suikers | 0,0 g | |
Voedingsvezels | 34,4 g | |
Eiwitten | 16,5 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,62 mg | 56% |
Vitamine B3 / Niacine | 9,0 mg | 56% |
Vitamine B11 / Folaat | 49,0 µg | 25% |
Calcium | 631 mg | 79% |
Fosfor | 860 mg | 123% |
IJzer | 7,7 mg | 55% |
Kalium | 407 mg | 20% |
Koper | 0,92 mg | 92% |
Magnesium | 335 mg | 89% |
Seleen | 55 µg | 100% |
Zink | 4,6 mg | 46% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews