Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Zoete aardappel brownie (kidsproof)

zoete-aardappel-brownie--de-notenkoerier.jpg

Dit weekend zijn wij aan de slag gegaan met een recept ook het kookboek 'chickslovefood kidsproof'.

Bij de kids viel dit recept in ieder geval in de smaak.

Wat heb je nodig:

  1. 450 gram zoete aardappelen.
  2. 100 gram speltmeel
  3. 4 eetlepels cacaopoeder
  4. 1 ei.
  5. 8 eetlepels honing.
  6. 1 flinkehand walnoten.
  7. 2 eetlepels olie (milde olijfolie of kokosolie) 

 

Je maakt het als volgt:

  1. Verwarm de over voor op 180 graden.
  2. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in een pan met water in 20 minuten zacht.
  3. Giet het water af, maal de stukjes aardappel in een keuken machine fijn.
  4. Voeg dan het speltmeel toe, gevolgd door cacaopoeder, het ei, de honing en 2 eetlepels olie. Maal alles tot een glad beslag.
  5. Doe daarna de walnoten er bij. maal een paar keer tot de walnoten kleine stukjes zijn.( Eventueel kan je ze ook van te voren klein malen
  6. om grote stukken te voorkomen mits je het natuurlijk lekker vind).
  7. Bekleed een brownie of een rechthoekige bakvorm ( zelf had ik dat niet dus heb een ronde gemaakt net zo lekker)
  8. met bakpapier en schep het mengsel er in.
  9. 7.Bak 40 minuten, haal de bakplaat er uit en laat afkoelen.
  10. 8.Snijd in blokjes en smullen maar.

 

 

De brownie kan maximaal 1 dag in een luchtdichte trommel worden bewaard. Uiteraard kun je de brownie ook in plakjes snijden en invriezen.

 

Hoe smaakt de brownie?

Ik moest eerst even wennen aan de samenstelling van cacao met zoete aardappel maar nu vind de brownies lekker.

 

 

Gaan jullie dit recept ook uitproberen?

 

Vorige Volgende

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Titel
Reactie