Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Turkse aardappelcake met sesamzaad

aardappelcake-blog-notenkoerier.jpg

Een heerlijke hartige cake die in Turkije bij het ontbijt of de lunch wordt gegeten. Laat de cake een onderdeel zijn van een lunchbuffet of eet hem met een soepje voor een volledige maaltijd. Ook de volgende dag lekker in je lunchtrommel!

 

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 125 ml volle yoghurt
  • 125 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gr bloem
  • 350 gr aardappels (geschild gewogen), in kleine blokjes
  • 1/3 van een rondje Turkse witte kaas of feta
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el nigellazaad

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden elektrisch of 170 hetelucht. Blancheer eerst de aardappelblokjes door ze in een pan met water aan de kook te brengen en 1 minuut te laten koken. Giet dan af en spoel af met koud water. Droog goed af.

Klop de eieren los en voeg dan de yoghurt, boter, zout en kruiden toe. Mix dit goed. Doe de bloem en bakpoeder erbij en mix erdoor. Mix ook sesamzaad en nigellazaad door het beslag. Schep de aardappelblokjes erdoor en breek de Turkse kaas in grove stukken. Schep erdoor.

Vet een ronde bakvorm van 28 cm in (of neem een langwerpige cakevorm). Ik gebruik daarvoor een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem. Schep het beslag dan in de vorm en strijk glad.

Bak de cake 40-50 minuten goudbruin en gaar. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en daarna op een rooster (voorzichtig dat hij niet breekt). Serveer lauwwarm.

Dit recept is afkomstig van Ellouisa Cooking.

Vorige Volgende

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Titel
Reactie