Het gebeurt iedereen wel eens: je kookt per ongeluk teveel rijst en blijft hiermee zitten. Nu kennen we vast allemaal het dessert met rijst, boter en suiker wel, maar wist je dat je er ook een heel lekker ontbijtje mee kunt maken? Door fruit toe te voegen, maar natuurlijk ook door wat gezonde kokosolie en chia zaad aan het ontbijt toe te voegen wordt het gerecht lekker zoet en de walnoten zorgen voor een goede bite. Wanneer je zilvervliesrijst gebruikt is het nog hartstikke gezond ook!
Je kunt het ontbijtje warm of koud eten. Schep de rijst in een bord, schep de kokosolie erop en verwarm het even in de magnetron. Wanneer je het liever koud eet smelt je de kokosolie en roer je deze door de rijst.
Meng de chiazaden en maple syrup met de rijst en snijd de banaan in plakjes. Maak je bordje op door de rozijnen, plakjes banaan en walnoten naast elkaar te leggen. Eet smakelijk!
Er zijn nog geen reacties geplaatst