Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Recepten met walnoten

dsc_0125.jpg

Mijn moestuintje levert op dit moment weinig meer, dus ik heb besloten om een biologisch groentepakket te bestellen.

Deze week was het zover:  ik kon mijn eerste papieren tasje met groenten ophalen. Wat een verrassing! Een tas vol met verse seizoensgroenten en alles biologisch:  witlof, avocado, chinese kool , wortelen en raapsteeltjes. De bijbehorende recepten ga ik dit weekend natuurlijk meteen proberen.

Er zitten 2 recepten bij met walnoten en die wil ik graag met jullie delen.

Chinese Koolsalade met walnoten


Ingrediënten

250 gr. Chinese kool, in reepjes

1 kleine appel of mandarijn, in stukjes

40 gram rozijnen

Een flinke handvol walnoten, grof gehakt

Dressing:

Een scheutje yoghurt

2 eetlepels (walnoten)olie

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels sinaasappelsap

1 theelepel (rauw) honing

1 theelepel mosterd

Peper en (Keltisch/Himalaya) Zeezout

Bereiding:

Was de rozijnen en laat ze een kwartiertje wellen in lauw water. Meng kool met rozijnen. Voeg het fruit toe. Klop de dressing en meng deze door de salade. Rooster de walnoten even in een droge pan en meng ze door de salade. Laat de salade minimaal een kwartiertje staan om de dressing in te laten trekken.

Eet smakelijk! Agnes

Vorige Volgende

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Titel
Reactie