Mijn moestuintje levert op dit moment weinig meer, dus ik heb besloten om een biologisch groentepakket te bestellen.
Deze week was het zover: ik kon mijn eerste papieren tasje met groenten ophalen. Wat een verrassing! Een tas vol met verse seizoensgroenten en alles biologisch: witlof, avocado, chinese kool , wortelen en raapsteeltjes. De bijbehorende recepten ga ik dit weekend natuurlijk meteen proberen.
Er zitten 2 recepten bij met walnoten en die wil ik graag met jullie delen.
Ingrediënten
250 gr. Chinese kool, in reepjes
1 kleine appel of mandarijn, in stukjes
40 gram rozijnen
Een flinke handvol walnoten, grof gehakt
Dressing:
Een scheutje yoghurt
2 eetlepels (walnoten)olie
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels sinaasappelsap
1 theelepel (rauw) honing
1 theelepel mosterd
Peper en (Keltisch/Himalaya) Zeezout
Bereiding:
Was de rozijnen en laat ze een kwartiertje wellen in lauw water. Meng kool met rozijnen. Voeg het fruit toe. Klop de dressing en meng deze door de salade. Rooster de walnoten even in een droge pan en meng ze door de salade. Laat de salade minimaal een kwartiertje staan om de dressing in te laten trekken.
Eet smakelijk! Agnes
Er zijn nog geen reacties geplaatst