Ingrediënten
Voor het deeg:
1 kopje olijfolie
1 kopje (riet)suiker
3 eieren
1 kopje zelfrijzend bakmeel (ik gebruik die van Orgran glutenvrij)
1 tl bakpoeder (ik gebruik wijnsteenbakpoeder)
2 tl koekkruiden
4 geraspte (Rodelika) wortels (uit het groentenpakket*)
1 kopje gebroken walnoten
Geraspte schil van 1 (biologische) citroen
Voor het glazuur:
250 gram roomkaas
1 kopje poedersuiker (ik gebruik Steviapoeder, dat kan als je het niet verwarmt)
1 theelepel vanille
Bereiding:
Verwarm de oven tot 180 graden. Smeer een ronde bakvorm (ø 20 cm) in met olie.
Mix de olijfolie, suiker en eieren. Meng het bakmeel, bakpoeder, koekkruiden door dit mengsel met een lepel. Voeg de geraspte wortel, citroenschil en walnoten toe. Verdeel het mengsel in de vorm en bak de taart ongeveer 50 minuten in de oven.
Voor het glazuur: meng alle ingrediënten met een mixer en smeer dit mengsel over de taart.
*Rodelika wortels. De Rodelika is zaadvast. Het is een voorloper in de zaadvaste rassen. De smaak is voortreffelijk, een authentieke wortelsmaak, knapperig en warm.
Geniet ervan en fijn weekend! Agnes
Er zijn nog geen reacties geplaatst