Dit heerlijke en redelijk eenvoudige recept voor een pesto met amandelen moet je echt eens proberen.
Lekker op een stukje brood, maar ook heerlijk door de pasta of op een kipfilet.
INGREDIËNTEN
3/4 kop geblancheerd gesneden of geschaafde amandelen
Pakje tomatenblokjes van ca 300 gram
Naar wens wat gedroogde tomaten toevoegen
3/4 kop licht verpakt verse basilicumblaadjes
1,5 eetlepel rode-wijnazijn
1/4 theelepel gemalen rode peper, of naar smaak meer
3/4 kop extra vergine olijfolie
3/4 kop vers geraspte Parmezaanse kaas
1/2 theelepel zout (voorkeur Keltisch zeezout)
BEREIDING
Rooster de amandelen 3 tot 5 minuten in een grotekoekenpan op middelhoog vuur, onder regelmatig roeren, tot ze goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen. Mix de amandelen fijn in de keukenmachine.
Voeg vervolgens Tomaten, basilicum, azijn en gemalen rode peper toe.
Voeg al draaiend met de mixer de olie toe en mixhet geheel ca. 30 seconden.
Roer tot slot de Parmezaanse kaas en zout door de mix heen en serveer het geheel in een potje of klein bakje.
Er zijn nog geen reacties geplaatst