Een heerlijke boter voor op brood! Geniet van deze pindakaas-achtige pasta en ontdek de rijke smaak van macadamia.
Voor één potje macadamiaboter (20 porties)
Bereiden: 10 minuten + 10-15 minuten oventijd.
- 250 g macadamianoten
- ½ tl kurkuma
- ½ tl zeezout
- 1 el agave
- 2 el kokosolie
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rooster de macadamia’s goudbruin op een bakplaatje. Door de macadamia’s te roosteren en warm te verwerken krijgen ze extra smaak en komen de vetten sneller vrij om er een ‘pindakaas’ achtig mengsel van te maken.
Doe de macadamia’s in een keukenmachine en hak tot er een pindakaas-achtige structuur ontstaat. Dit kan even duren. Schraap af en toe de randen van de mixer schoon. Voeg de kruiden, agave en kokosolie toe en blijf malen tot het helemaal glad is.
Bewaar de macadamiaboter in een afgesloten pot.
Per 15 g spread | |
Calorieën | 109 kCal |
Koolhydraten | 1 g |
Waarvan suikers | 1 g |
Vetten | 11 g |
Eiwitten | 1 g |
Natrium | 138 mg |