Verhit 125 ml olie in een pan met een dikke bodem.
Voeg, als de olie heet is, de rijst toe en blijf 4 tot 5 minuten roeren tot de rijst glazig is.
Schenk er dan zoveel kokend water bij dat de rijst onderstaat.
Voeg zout naar smaak toe, leg een deksel op de pan en laat dit bij lage temperatuur ongeveer 20 minuten pruttelen; zorg dat het geheel niet te lang kookt.
Verhit in een andere pan de resterende 90 ml olie.
Fruit hierin het schapenvlees, uien, knoflook, tomaten, rozijnen, krenten en pijnboompitten gedurende 10 minuten onder voortdurend roeren.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Roer dit mengsel door de rijst in de pan met de dikke bodem (Zo nodig nog wat extra water toevoegen om de rijst zachter te maken.)
Doe een deksel op de pan en laat dit bij lage temperatuur ongeveer 20 minuten pruttelen of zo lang tot de rijst en het vlees gaar zijn en de rijst alle bouillon heeft geabsorbeerd. Dien warm op met schaaltjes yoghurt, komkommer, schijfjes tomaat en ui, groene paprika, rode Spaanse pepers en pijnboompitten (laat deze even bruinen in een pan met een dun laagje olie).
Er zijn nog geen reacties geplaatst