Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Glutenvrije pizzabodem

pizza-2.jpg

Pizza, wie lust dit nou niet. Waar mensen zich bezig houden met gezond en gevarieerd eten, bedachten wij dit lekkere en gezonde pizza recept:"

De pizzabodem wordt gemaakt van Topiocameel, (glutenvrij) en kokosmeel.

Wat heb je nodig voor 1 pizza?

Voor de bodem

  • 120 gr tapiocameel
  • 1 tl Keltisch zeezout
  • 45 gr kokosmeel (mag ook iets meer)
  • 120 ml olijfolie
  • 120 ml warm water
  • een losgeklopt ei

Voor de topping

  • tomatensaus (eventueel gemaakt van verse tomaten in de blender)
  • stukjes tomaat (cherry of roma)
  • Overige topping naar keuze zoals salami, tonijn, ananas, ham, kaas
  • verse  basilicum
  • versgemalen peper om de pizza op smaak te brengen.

 

Bereiding van de Pizzabodem

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Meng het meel met zout in een grote kom en giet hier wat oliefolie en warm water bij. Meng het geheel vervolgens
  3. Voef het ei toe en blijf roere tot een glad deeg. Let op, indien het meel te dun is kun je na een aantal minuten extra kokosmeel toevoegen.
  4.  Wanneer je een bal van het deeg kunt rollen is het tijd om het deeg uit de rollen op een bakplaat.
  5. Voef vervolgens de pastasaus en de topping toe.
  6. Bak de pizza in ca 13-15 minuten gaar.

 

Eet smakelijk

Vorige Volgende

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Titel
Reactie