Glutenvrije eierkoeken met cranberry’s.
01-11-2016 11:50:20
Afgelopen weekend heb ik deze eierkoeken gemaakt.
Ik vond ze erg lekker en wil daarom graag dit recept met jullie delen.
Bereidingstijd:
30minuten.
Ingrediënten:
- 4 eieren.
- 4-6 eetlepels honing (of agavesiroop).
- rasp van 1 citroen.
- 200 gram amandelmeel.
- 1 theelepel bakpoeder.
- snufje zout.
- 2 handjes vol gedroogde cranberry's.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bedek een bakplaat (of twee) met bakpapier.
- Klop de eieren, honing en citroenrasp in ongeveer 5 minuten luchtig en schuimig met de mixer.
- Meng de amandelmeel, bakpoeder en zout en schep het dan voorzichtig door het eimengsel.
- Roer met een spatel door tot het net gemengd is en schep vervolgens de cranberry's erdoor.
- Schep met een lepel ongeveer 10 hoopjes beslag op de bakplaat en strijk ze iets glad.
- Bak de eierkoeken in 12-14 minuten licht goudbruin.
Tip:
Laat de eierkoeken eerst afkoelen zo haal je ze makkelijker van de bakplaat af.
Reacties
Plaats een reactie
Er zijn nog geen reacties geplaatst