Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Glutenvrij haverbrood.

i-0.jpg
Binnenkort krijgen wij glutenvrije havervlokken in het assortiment!
Hiermee kun je allerlei lekkere glutenvrije recepten maken.
Hieronder heb ik een recept voor een heerlijk glutenvrij haverbrood.


Ingrediënten.
480 gram havervlokken glutenvrij (en nog een klein handje om er boven op te strooien).
480 gram rijstmeel (en nog wat extra voor het kneden).

15 gram droge gist.
2 theelepels  baksoda
1 theelepel bakkerszout
480 ml karnemelk.
Wat zaden of pitten naar wens. 

 

 

Bereiding.

  • Warm de oven voor op 200°C.
  • Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier.
  • Maal de havervlokken fijn in een keukenmachine of koffiemolen tot je meel hebt dat fijn genoeg is.
  • Meng de twee meelsoorten door elkaar dit kan in een keukenmachine of met een handmixer.
  • Voeg de bakesoda, de droge gist en het zout toe.
  • Voeg vervolgens al knedend/mixend de karnemelk toe tot je een redelijk stevig deeg hebt dat makkelijk van de mixer loslaat.
  • Het hoef niet héél stijf te zijn.
  • Plaats het deeg in de vorm bestrijk de bovenkant met karnemelk, strooi er havervlokken/zaden of een mix overheen, bestrijk nogmaals dun met karnemelk en plaats het geheel in de oven.
  • Bak het brood op in het midden van de oven 30 minuten bakken zonder de oven te openen.
  • Zet dan snel het rooster een trede hoger in de oven en laat het brood in zo’n 20 minuten mooi bruin worden.
  • Als het brood gaar is, hoort het hol aan te voelen als u erop klopt.
  • Een satépen of scherp mes komt er droog uit.
  • Laat het afkoelen op een rooster. Het brood hoort zich nu goed te laten snijden.

 

 In een doek gewikkeld blijft het zeker 3-4 dagen goed.

U kunt ook een deel vast in sneetjes invriezen.

Vorige Volgende

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Titel
Reactie