Zoete baksels met noten en rozijnen zijn zo bedacht, maar je kunt deze lekkere ingrediënten natuurlijk ook prima in hartige gerechten gebruiken. Wat denk je bijvoorbeeld van een echte Amerikaanse coleslaw, een frisse koolsalade met rozijnen, appel en een heerlijke yoghurtdressing. Je maakt dit heel gemakkelijk zelf met een rasp of gebruik je keukenmachine, dan is het helemaal zo gepiept.
Halve witte kool of spitskool
3 wortels
Halve komkommer
2 appels
Handje gewelde rozijnen
1 tl citroensap (vers)
1 tl honing
2 el yoghurt
1 el mayonaise
Rasp de groenten en meng met de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Variatietips:
- Gebruik rode kool voor een mooie kleur en net even andere smaak;
- Voeg lekkere amandelen of hazelnoten toe;
- Gebruik in plaats van rozijnen reepjes gedroogde abrikoos.
BIO: Gastblogger Ellouisa
Ik ben Ellouisa van www.ellouisacooking.nl. Je vindt bij mij uiteenlopende recepten, van baksels tot dinergerechten en van superzoet tot heel gezond. In ieder geval lekker en meestal zonder pakjes of zakjes. En helemaal handig zijn de video’s van veel van mijn recepten, die vind je terug op mijn youtubekanaal.
Er zijn nog geen reacties geplaatst