Paprikapoeder edelsüss voegt een zoete volle smaak toe aan je gerechten. Dit traditioneel Hongaarse specerij vormt een onmisbaar ingrediënt in Hongaarse goulash, maar is ook een heerlijke smaakmaker in vele andere gerechten.
Paprikapoeder edelsüss wordt verkregen uit karakteristieke, puntige rode paprika’s. Hoewel ze qua uiterlijk op Spaanse pepers lijken, zijn deze paprika’s een stuk milder en zoeter. Na de oogst worden de paprika’s gedroogd en vervolgens vermalen tot een fijn poeder.
Biologische paprikapoeder edelsüss kan op veel manieren worden gebruikt om smaak en kleur toe te voegen aan je gerechten. Het is een heerlijke smaakmaker in stoofschotels, soepen en sauzen. Daarnaast vormt het een ideaal kruidenrub voor vlees, vis of groenten. Let er wel op dat de poeder niet verbrandt, want dan krijgt het een bittere smaak.
Ingrediënten: paprika (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Spanje
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1498 kJ (359 kcal) | |
Vet | 13 g | |
- waarvan verzadigd | 1,7 g | |
Koolhydraten | 35 g | |
- waarvan suikers | 0 g | |
Voedingsvezels | 21 g | |
Eiwitten | 15 g | |
Zout | 0,09 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews