Gemalen komijnzaad is een specerij met een kenmerkende warme, licht nootachtige smaak. Het is een veelzijdige smaakmaker die wordt gebruikt in verschillende keukens over de hele wereld.
Komijnzaad wordt verkregen uit de vruchten van de komijnplant (Cuminum cyminum). Deze plant uit de schermbloemenfamilie heeft dunne stengels en fijne smalle blaadjes en kan tot 30 cm hoog worden. Komijn groeit voornamlijk in het Midden-Oosten en aan de Middellands Zee.
Biologische gemalen komijn past bij veel verschillende gerechten en wordt vaak gebruikt in de Mexicaanse, Indiase en Noord-Afrikaanse keuken. De warme aromatische smaak komt goed tot zijn recht in gerechten zoals curry’s, stoofschotels, soepen en rijstgerechten. Ook voor het kruiden van vlees of het verrijken van een saladedressing is het zeer geschikt. Omdat de smaak van gemalen komijn snel vervliegt, voeg je komijn het beste pas op het laatste moment toe aan je gerechten.
Ingrediënten: komijn (van biologische landbouw)
Land van herkomst: India
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1782 kJ (427 kcal) | |
Vet | 22 g | |
- waarvan verzadigd | 1,9 g | |
Koolhydraten | 34 g | |
- waarvan suikers | 0 g | |
Voedingsvezels | 11 g | |
Eiwitten | 18 g | |
Zout | 0,42 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews