Gedroogde bieslook heeft een frisse smaak die doet denken aan lente-ui, maar dan iets verfijnder en aromatischer. Deze veelzijdige smaakmaker kan vrijwel overal in gebruikt worden.
Bieslook (Allium schoenoprasum) is een bolgewas dat verwant is aan de ui, knoflook en prei. De plant slaat een voedselvoorraadje op in de bol onder de grond, waarmee hij de winter doorkomt. Hierdoor kan de bieslook in het voorjaar snel opkomen en bloeien. Onze biologische gedoogde bieslook wordt met zorg geteeld en gedroogd in Duitsland.
Biologische gedroogde bieslook past goed bij vlees, vis, aardappelen, soepen en salades. Het is ook heerlijk over een ei of als toevoeging aan zelfgemaakte kruidenboter. Gebruik het als garnering om extra kleur aan je gerechten te geven. Voeg gedroogde bieslook bij voorkeur pas na het koken toe, zodat de smaak het beste tot zijn recht kan komen.
Ingrediënten: bieslook (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Duitsland
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | - | |
Vet | - | |
- waarvan verzadigd | - | |
Koolhydraten | - | |
- waarvan suikers | - | |
Voedingsvezels | - | |
Eiwitten | - | |
Zout | - |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews